olie op gevelbank

Zelf een gevelbank maken – 6 methodes

Ben je een doe-het-zelver met twee rechterhanden, dan moet het geen probleem zijn om zelf een mooie gevelbank te maken. Ben je niet handig maar wil je wel graag in de zon zitten komende zomer? Er is ook een snelle en gemakkelijke methode voor als je wil genieten van de zon. Hiervoor hoef je niet te boren of te zagen. Zie daarvoor de instructie onderaan deze pagina.

Lees verder voor de DIY instructie over hoe je zelf een gevelbank kan maken.

Hieronder vind je drie video’s die uitleg geven over hoe je zelf een gevelbank bouwt. Laat even weten in de reactie’s als jij zelf een gevelbank hebt gebouwd. We zijn benieuwd naar jouw ervaringen met het gevelbank maken.

Specific Love Creations

Zelf een gevelbank maken? Deze gevelbank van Specific Love Creations is een mooi DIY project voor de beginnende doe-het-zelver. Je maakt de bank bijna volledig uit hout en je hebt verder alleen maar schroeven en scharnieren nodig. Een cirkelzaag is fijn om te hebben maar je kan het hele project slechts met een handzaag en boormachine uitvoeren.

Homesteadonomics

Deze video van Homesteadonomics legt uit hoe je een klapbare tafel moet maken. Het ontwerp is ideaal om voor een gevelbank te gebruiken. Maak eenvoudig de poten wat korter, dan heb je een mooie gevelbank.
Voor deze gevelbank is het wel nodig dat je wat moet lassen. Wil of kan je dit niet zelf? Dan is het handig om even bij een lokale metaalbewerker langs te gaan en te vragen of zij deze frames voor je willen maken. (Breed Metaal bijvoorbeeld)

Skil Nederland

Heb je nog een bergje pallets liggen dan kan je ook een mooi bankje maken. Ook al is dit niet een hangende gevelbank, deze terrasbank van Skil Nederland is wel erg mooi om te zien en hebben we daarom ook toegevoegd aan deze lijst. De bank is kan je zelf naar smaak op maat maken. Vergeet niet om het hout te voorzien van een goede lak want pallethout gaat snel verweren in nat weer en het zou zonde zijn om dit bankje na twee jaar weer te moeten herstellen.

Bonus – Klepbank

Wil je graag je kussens kunnen opslaan onder de zitting van je bankje? Dan kan je het beste een klepbank maken. Karwei heeft hier een mooie instructie voor gemaakt. Hoe je een klepbank moet maken lees je hier.

Zelf een Gevelbank maken – Simpele Methode

Er is nog een eenvoudigere methode als je zelf een gevelbank wil bouwen. Er is zelfs geen uitgebreide instructie voor nodig. Neem twee (lege) kratten bier, zet deze ongeveer een meter van elkaar en plaats er een stevige brede plank bovenop.

Voilá, je kan genieten van de zon.

Je kan natuurlijk ook gewoon een gevelbank kopen. Net zo makkelijk. Klik hier om de gevelbank van Breed Metaal te bekijken in onze webshop.

zelf een gevelbank maken breed metaal

De volgende blog in deze serie lees je hier: Gevelbank kopen – Waar je op moet letten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven